
Drs. S.R. Beekhuizen, Orthopedisch Chirurg
Mijn naam is Stefan Beekhuizen en ik ben orthopedisch chirurg. Onderwijs geven aan en kennis delen met collega's spreekt mij erg aan. Tijdens mijn opleiding heb ik al veelvuldig contact gehad met huisartsen (in opleiding). In gesprek met huisartsen (in opleiding) krijg ik vaak te horen dat Orthopedie weinig aandacht krijgt tijdens de opleiding en dat de opgedane kennis veelal berust op overdracht van kennis/ervaring van de opleider. Middels deze cursus willen wij graag veelvoorkomende aandoeningen bespreekbaar maken en aandacht schenken aan gericht lichamelijk onderzoek van de schouder, knie en heup. Dit alles om jullie meer handvatten te bieden, zodat jullie de patiënt met klachten van het bewegingsapparaat de helpende hand kunnen bieden in jullie dagelijkse praktijk.
We zullen tijdens deze cursus stilstaan bij verschillende aandoeningen van de verschillende gewrichten. We zullen hierbij de focus leggen op anamnese, lichamelijk onderzoek, eventueel aanvullend onderzoek en de behandeling. Hierbij zullen we bespreken/bediscussiëren welke mogelijkheden er in de eerste lijn zijn, maar ook wanneer het zinvoller is om de patiënt door te verwijzen naar de tweede lijn. Graag tot ziens bij de cursus 'Orthopedie voor Huisartsen'!

Drs. W.J. Kleijbergen, Huisarts
Mijn naam is William Kleijbergen en ik heb recent de opleiding tot huisarts afgerond, een prachtig en bijzonder vak! We worden als huisartsen breed opgeleid maar zullen ook veel ervaring in de praktijk moeten opdoen, aangezien er een ontzettend groot scala aan medische aandoeningen bestaat. Klachten aan het bewegingsapparaat zijn één van de meest voorkomende aandoeningen waarmee patiënten zich presenteren in de huisartspraktijk. De ene huisarts zal hier meer affiniteit mee hebben dan de ander. Toch is het belangrijk zowel in kennis als in het uitvoeren van lichamelijk onderzoek een goede basis te hebben om goede zorg te kunnen leveren.
Met ons cursusaanbod hopen we jullie tegemoet te komen in de kennislacune die ervaren kan worden of een extra zetje te kunnen geven in het thuis voelen bij orthopedische ziektebeelden. Bovendien kan deze kennis het vak ook leuker maken doordat je wellicht laagdrempeliger een patiënt gaat behandelen binnen de eerste lijn en minder snel hoeft te verwijzen naar de 2e lijn, of de patiënt uiteindelijk beter te kunnen afleveren in de 2elijn. Kortom, een win-win situatie.